Extra uitdaging

Voor wie dat wil, biedt Trevianum op verschillende manier extra uitdaging aan. Misschien zit er wel iets voor jou tussen!

Cambridge Engels

Kies je voor havo of atheneum en heb je een bovengemiddelde interesse voor Engelse taal en de Engelstalige wereld, dan kun je ervoor kiezen om Cambridge Engels te kiezen vanaf klas 2. Je volgt dan Engels op een hoger niveau. Leerlingen die op het gymnasium zitten volgen in de onderbouw (dus al vanaf klas 1) allemaal standaard het Cambridge Engels programma.

Uiteindelijk kun je in de bovenbouw, als je daar ook Cambridge Engels kiest, toewerken naar een certificaat dat wereldwijd erkend wordt. Met zo’n certificaat (en natuurlijk je beheersing van het Engels waar dat certificaat een bewijs voor is) ben je beter voorbereid op het hoger onderwijs (hbo of universiteit – ook in het buitenland), verbeteren je kansen op een baan.

Stromen

Ben je erg geïnteresseerd in sport, kunst, muziek of science, dan vind je het misschien leuk om deel te nemen aan een van onze stromen. Hier vind je meer informatie over onze stromen.

Grote keuze van vakken in de bovenbouw

Wanneer je naar de bovenbouw gaat, kies je een vakkenpakket. Op Trevianum zijn er in de bovenbouw heel veel verschillende vakken waar je uit kunt kiezen naast het standaard aanbod. Denk maar eens aan vakken zoals:

  • bsm (bewegen, sport en maatschappij),
  • filosofie,
  • informatica
  • kunst (tekenen en handvaardigheid als eindexamenvak),
  • muziek (als eindexamenvak),
  • nl&t (natuur, leven en technologie),
  • Spaans,
  • wiskunde D. 

Doordat we een grotere school zijn kunnen we al deze vakken aanbieden!

Topsport Talent

Topsport en studie op het allerhoogste niveau combineren, dat kan op Trevianum – want Trevianum is een Topsport Talentschool. Er zijn in Nederland dertig scholen in het voortgezet onderwijs aangewezen als Topsport Talentschool en Trevianum is al 25 jaar zo’n Topsport Talentschool.

Meer informatie over Topsport Talent vind je  op de site van Trevianum Topsport Talentschool.

Excellentieprogramma

Krijg jij van je juf of meester een sterk VWO-advies, dan willen we je graag uitnodigen voor ons excellentieprogramma. Het excellentieprogramma is een soort pré-gymnasium, je krijgt een aantal vrijdagen achter elkaar lessen in uitdagende onderwerpen, net zoals op het gymnasium. Eigenlijk zit je dan dus al een beetje op de middelbare school!

Het excellentieprogramma vindt plaats op vrijdagmiddagen. In november 2024 kun je weer deelnemen. 

 

Design Studiomarq • VR Tour Studio VR • Ontwikkeling Schmeits websolutions
© Trevianum scholengroep 2024