Atheneum

Een leerling die goed kan leren en dat ook leuk vindt, kan naar het atheneum of gymnasium. Ben je nieuwsgierig, leergierig en geef je niet snel op? Werk je al (redelijk) zelfstandig en pluis je dingen zelf uit? Is het alleen, of samen met klasgenoten aanpakken van een probleem een uitdaging? Dan pas je zeker op het atheneum! Je hebt van je meester of juf wel het advies vwo (of havo/vwo) nodig.

Vwo staat voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Dat is ook precies wat we doen: jou voorbereiden op een wetenschappelijke studie. Na zes jaar ben je klaar om aan een studie aan de universiteit te beginnen.

Ervaren mentoren

Het atheneum kent een stevig onderwijsprogramma. In het begin moet je daar misschien wel aan wennen. Om jou daarin te ondersteunen hebben we een ervaren team van mentoren voor je klaar staan. Ze helpen je graag, zodat je het beste uit jezelf kunt halen.

Onderzoek

Onderzoeksvaardigheden vinden we erg belangrijk op het atheneum. Hoe je een onderzoek start en hoe je de resultaten digitaal verwerkt, leer je al op de eerste klas. Thema’s als 'Klimaat', 'Ontwerp je eigen verzorgingsproducten' en 'Voeding' dragen eraan bij, dat je kritisch leert kijken naar jezelf en je omgeving. Bij het verwerken van de resultaten leer je alle digitale middelen goed te gebruiken.  Daar heb je je hele Trevianum-loopbaan profijt van. En zeker daarna, tijdens je vervolgopleiding.

Informatie

Wil je meer informatie over Atheneum Trevianum? Kom een kijkje nemen op onze open dag of klik hier voor meer informatie.

Design Studiomarq • VR Tour Studio VR • Ontwikkeling Schmeits websolutions
© Trevianum scholengroep 2024