Gymnasium

Leren is een van de mooiste en leukste dingen die je kunt doen. Als je plezier beleeft aan leren, als je nieuwsgierig bent en van uitdagende opdrachten houdt dan is Gymnasium Trevianum een plek waar je aan je trekken komt. Gymnasium Trevianum geeft uitdagend onderwijs met moderne middelen. Onderwijs dat je aan het denken zet. Onderwijs waardoor je de wereld en de wetenschap ontdekt maar deze ook in samenhang leert zien. En onderwijs dat je brengt tot prestaties waar je zelf trots op bent.

Verschil tussen atheneum en gymnasium

Op Trevianum kun je als je een vwo-advies hebt, kiezen of je naar het atheneum of naar het gymnasium gaat.

Wat is het verschil dan tussen gymnasium en atheneum? Wat je vaak hoort, is dat het verschil tussen atheneum en gymnasium vooral hierin zit dat je naast alle atheneumvakken op het gymnasium ook nog Grieks en Latijn krijgt. Je doet op het gymnasium meer in dezelfde tijd. Het gymnasium is er dus vooral voor de leerling die makkelijk leert en /of er geen probleem mee heeft er een extra schepje boven op te doen.

Maar er zijn meer verschillen tussen atheneum en gymnasium: zo krijg je op gym-1 een extra vak (Challenge) en wordt op het gymnasium gewerkt met vakoverstijgende thema’s. Er is een speciaal programma voor leerlingen van groep 8 om kennis te maken met het gymnasium, het Excellentieprogramma. Verder is er een speciale voorlichtingsbijeenkomst over het gymnasium, met proeflessen. Kom daar gerust eens kijken!

Klassieke culturele vorming

Wat we in onze tijd heel vanzelfsprekend vinden, is vaak ontstaan onder invloed van Grieken en Romeinen. Of het nu gaat om taal, literatuur, politiek, onze manier van denken of onze normen en waarden, vaak wordt teruggegrepen op de cultuur van de klassieke oudheid.

Op het gymnasium leer je niet alleen over Grieken en Romeinen, maar krijg je ook oog voor het verband van de klassieke cultuur met onze huidige samenleving. Al deze zaken komen aan de orde in het vak Klassieke Culturele Vorming (KCV). De talen Latijn en Grieks krijg je vanaf de tweede klas.

Challenge

Om de leerlingen van het gymnasium in de eerste klas brede uitdaging te bieden, krijgt iedereen het vak Challenge, een wekelijks programma waarin uitdagende thema’s aan bod komen. Je kunt hierbij denken aan thema’s als ruimtevaart, robotica, arti, muze, rechtbank en nog veel meer.

Voorlichting

Op woensdag 28 februari 2024 is er een voorlichting over het gymnasium om 19.00 uur. Jij, en natuurlijk ook je ouder(s) of verzorger(s) zijn van harte welkom. 

Inschrijven kan hier.

Wil je meer informatie over Gymnasium Trevianum? Kom een kijkje nemen op onze open dag. Voor meer informatie over het gymnasium klik hier.

Design Studiomarq • VR Tour Studio VR • Ontwikkeling Schmeits websolutions
© Trevianum scholengroep 2024