Overstap naar de brugklas in coronatijd

In groep 6 en 7 heb je thuis online onderwijs gehad en onderwijs op school.  We snappen dat je door de combinatie van online onderwijs en onderwijs op school niet al je talenten hebt kunnen laten zien.  Bij de overstap naar Trevianum houden we daar zeker rekening mee.

In groep 6 en 7 heb je thuis online onderwijs gehad en onderwijs op school. Daardoor is je leerontwikkeling anders gelopen dan wanneer je alleen maar op school les gehad zouden hebben. Je hebt niet altijd kunnen laten zien hoe je je talenten ontwikkeld hebt.

Wij willen jou op Trevianum alle kansen bieden en ook er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je die kansen op Trevianum ook kunt benutten.

Daarom gaan wij (in overleg met de basisschool) je in de eerste klas kansrijk plaatsen. We hebben een gesprek met de meester of de juf van groep 8 waarin we bespreken waar we in jouw geval extra aandacht voor moeten hebben.

We gaan je niet alleen kansrijk plaatsen, maar komend schooljaar gaan we je daarnaast kansrijk begeleiden. We gaan extra goed in de gaten houden hoe het met je gaat. Om te beginnen gaan we kijken hoe je de overstap van de basisschool naar Trevianum hebt verwerkt. De eerste weken hebben we veel aandacht voor hoe je de overstap verwerkt. Ben je goed geland, voel je je thuis in de nieuwe klas, op de nieuwe school? Pas als je lekker in je vel zit op de nieuwe school, kun je ook alle aandacht hebben voor de leerstof.

We gaan je niet alleen kansrijk plaatsen, maar ook kansrijk begeleiden. We gaan goed volgen hoe het met het leren gaat en waar nodig ondersteuning bieden.

Die ondersteuning houdt onder andere in:

  • Er worden wekelijks ondersteuningslessen gegeven.
  • We hebben tutoren, dit zijn oudere leerlingen die je kunnen helpen bij huiswerk of uitleg.
  • Er is een studiecentrum waar je op school in een fijne omgeving huiswerk kunt maken.

Kansrijk plaatsen en kansrijk begeleiden houdt ook in dat we je extra kansen moeten geven om op het niveau te komen dat het beste past bij jouw mogelijkheden. Daarom gaan wij komend schooljaar werken met verlengde brugklassen. Zo heb je een jaar extra tijd om te laten zien welk schoolniveau het beste bij jou past.

Design Studiomarq • VR Tour Studio VR • Ontwikkeling Schmeits websolutions
© Trevianum scholengroep 2022